Защо новия продукт FLAVON RUBY?

FLAVON RUBY ФЛАВОН РУБИ

Ruby от Flavon е достоен представител на иконичното качество на Flavon, тъй като съставките му не само съдържат уникални активни вещества, но са богати на полифеноли и флавоноиди. Сред тях са:

Черна арония

Черна боровинка

Нар

Кисела череша

Череша

Морски зърнастец

За да отговорим на този въпрос, първо да разгледаме стуктурата на кръвта!

Определението за кръв е течност, която се движи през съдовете на кръвоносната система. При хората тя се състои от плазма (течната част от кръвта), кръвни клетки, като червените кръвни клетки (еритроцити), белите кръвни клетки (левкоцити) и клетъчни фрагменти, наречени кръвни плочици (тромбоцити).

  • Плазмата е основният компонент на кръвта, състои се предимно от вода, в която има белтъци, йони, хранителни вещества и отпадни продукти.
  • Червените кръвни клетки са отговорни за преноса на кислород и въглероден диоксид в тялото.
  • Тромбоцитите отговарят за съсирването на кръвта.
  • Белите кръвни клетки са част от имунната система и участват в имунния отговор.

Плодовете, в състава му, са известни със своята ефективност в борбата с настинки и вируси, а също така имат и редица други полезни свойства. Ето някои от тях:

Силно противовъзпалително действие: Облепихата, която е един от плодовете, има силни противовъзпалителни свойства.

Висока ефективност при простудни заболявания, алергии и астма: Плодовете могат да помогнат при облекчаването на симптомите на простудни заболявания, алергии и астма.

Влияние върху състоянието на костите, очите и мозъчната дейност: Плодовете могат да имат положително влияние върху здравето на костите, очите и мозъчната функция.

Подпомагане на възпалителните процеси и намаляване на нивата на стрес: Плодовете могат да помогнат в борбата с възпалителните процеси в организма и да намалят нивата на стрес.

Препоръчва се за всички възрасти: Плодовете са подходящи за хора от всички възрасти.

 

Изчерпан
59,00 лв.
  • Сокът от нар е изключително полезен, защото е източник на витамин B5, калий и натурални феноли като флавоноиди и елаготанини. Фитохимикалите, които се съдържат в нара, стимулират производството на серотонин, наречен и „хормонът на щастието“, който подобрява настроението ни. Те също така съдържат естроген, който помага за поддържане на костната маса и предотвратяване на остеопорозата.

Клиничните изследвания показват, че нарът съдържа вещества с висока антиоксидантна активност, които са благоприятни за здравето на сърцето и кръвоносните съдове. Тези вещества помагат да се намали нивото на „лошия“ холестерол и предотвратяват образуването на отлагания в кръвоносните съдове.

Биологично активните съставки в нара имат възпиращо действие върху растежа на рак в гърдата, простатата, дебелото черво, левкемията и други видове рак.

Доказано е, че една чаша сок от нар има по-силна антиоксидантна активност от чаша червено вино или зелен чай.

Освен това нарът има следните положителни ефекти върху здравето:

Намалява риска от няколко вида рак.

Предпазва от остеопороза и болестта на Алцхаймер.

Укрепва имунната система.

Запазва здравето на зъбите.

Забавя процеса на стареене.

Подобрява сърдечно-съдовата функция.

Подобрява еректилната функция и качеството на спермата.

Аронията, известна още като черна трънлива боровинка, е изключително полезно плодове с голямо количество растителни пигменти, които дават на плодовете техния черен цвят. Те съдържат предимно антоцианини, които са мощни антиоксиданти.

  • Аронията е изключително богата на антиоксиданти и има най-висока концентрация на антиоксиданти от всички плодове. Антиоксидантите имат важна роля в предпазването на клетките от вредните ефекти на окислителните процеси. Благодарение на високото съдържание на антиоксиданти, аронията е изключително ефективна в неутрализирането на вредните свободни радикали.

Освен това, аронията има следните ползи за здравето:

Поддържане на здравето на пикочните пътища: Аронията е известна също и със своите благоприятни ефекти върху здравето на пикочните пътища. Тя се използва за предотвратяване на инфекции в тези пътища, които често се причиняват от бактерията Ешерихия коли. Аронията е по-ефективна от боровинките в борбата с такива инфекции, тъй като съдържа по-висока доза хининова киселина, която има предпазно действие.

Подобряване на циркулацията на кръвта и здравето на сърцето: Аронията подобрява циркулацията на кръвта и прави кръвоносните съдове по-еластични и здрави. Това помага за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания. Аронията предотвратява образуването на вредни свободни радикали, които са причинителите на различни заболявания като диабет и сърдечно-съдови проблеми.

Подпомагане на детоксикацията на организма: Аронията съдържа феноли, които помагат за почистването на кръвта и тялото, премахването на токсини, намаляването на възпалението и подобряването на еластичността на кръвоносните съдове, предотвратявайки тяхното запушване.

Предотвратяване и контрол на диабета: Изследванията показват, че аронията може да помогне в предотвратяването и контролирането на диабета. Тя не повишава нивата на кръвната захар и може дори да ги намали. Затова аронията може да бъде полезна за хората, които искат да предотвратят развитието на диабет и да подобрят контрола на заболяването.

Противовъзпалителни и противовирусни свойства: Аронията е известна също и със своите противовъзпалителни и противовирусни свойства. Тя може да предпази от вирусни заболявания като грип и настинки, като стимулира имунната система. Изследванията показват, че аронията е много ефективна в борбата с възпаления, причинени от отделянето на хистамин и серотонин.

  • Вишните са богат източник на витамини и минерали, като витамин А, витамин С, манган, желязо, калций, магнезий и фолиева киселина. Те също така съдържат специално активно вещество, наречено мелатонин, което регулира цикъла на съня в човешкото тяло.

Вишните са богати на важни хранителни вещества, включително фитонутриенти, антиоксиданти и витамин C. Тези малки червени плодове помагат в предотвратяването на ракови заболявания, намаляването на възпалителни процеси и подобряването на работата на сърцето.

Червеният цвят на вишните се дължи на наличието на антоцианини, които са силни антиоксиданти. Антоцианините стимулират кръвообращението, предпазват нервните клетки и имат противоракови свойства.

Вишните съдържат и обилно количество от антиоксиданта витамин C, който е от съществено значение за силната имунна система. Той играе важна роля в синтезата на колаген и стимулира по-бързото заздравяване на рани.

Кверцетинът, който се съдържа във вишните, е един от най-мощните антиоксиданти. Той предпазва от окисление на „лошия“ холестерол (LDL) и спомага за предотвратяване на образуването на атеросклеротични плаки, които могат да доведат до сърдечен инфаркт и инсулт.

Благодарение на съдържанието на антоцианини и кверцетин, вишните имат силни противовъзпалителни свойства. Те могат да помогнат за облекчаване на симптомите на астма и други респираторни заболявания, както и да предоставят облекчение на хората, страдащи от подагра (болезнена форма на артрит).

Антиоксидантите, които се съдържат във вишните, помагат на мускулите да се възстановяват по-бързо след тренировка и ги предпазват от разрушаване.

Това са някои от ползите, които вишните могат да донесат за здравето ни.

  • Черешите са богати на витамини С, В и А, биофлавоноиди, елагова киселина, антоцианин и мелатонин. Тези съставки имат редица ползи за здравето, включително борбата с раковите клетки, превенция на сърдечни заболявания, облекчаване на артритни болки и главоболие, както и при фибромиалгия. Черешите също помагат за подобряване на физиологичните и менталните функции, като подпомагат производството на мелатонин.

Черешите имат положителен ефект в борбата с целулита и бръчките. Те съдържат високи нива на витамин С и цинк, които са важни за имунната система. Освен това, черешите са богати на фолиева киселина, полезна за здравето на сърцето и кръвоносната система, калций за костите и желязо за кръвта. Най-ценните съставки в черешите са растителните пигменти, наречени антоцианини, които укрепват съединителната тъкан и предотвратяват появата на бръчки.

Черешите могат да помогнат при облекчаването на симптомите на ревматизъм и подагра. Антоцианините, които се съдържат в черешите, са отговорни за тези ползи, тъй като намаляват нивата на пикочната киселина и лекуват възпаленията.

Те подобряват и процеса на храносмилане, благодарение на киселините и плодовата захар, които стимулират работата на стомаха, червата и панкреаса. Черешите са също диуретик, който облекчава работата на сърцето и активира черния дроб и бъбреците.

Черешите могат да намалят риска от развитие на ракови заболявания. В костилките на черешите се съдържа малко количество амигдалин, известно още като витамин B17 или леатрил, което се смята, че има положителен ефект върху намаляването на размера на туморите и предотвратява развитието на рака.

Черешите са известни също и със своето способност да облекчават болката. Антоцианините в черешите блокират възпалителните ензими и намаляват болката. Наистина, 20 череши се считат за 10 пъти по-ефективни срещу силната болка в сравнение с една таблетка аспирин.

Черешите също благоприятстват здравето на костите, тъй като са богат източник на бор, който в комбинация с калция и магнезия влияе положително върху здравето на костите.

Също така, черешите могат да бъдат полезни при отслабване, тъй като съдържат малко калории и нямат мазнини, но са богати на вода. Увеличеният прием на вода може да повиши енергията и да ускори метаболизма на организма.

Черешите имат и положителен ефект върху съня и кръвното налягане. Консумацията на черешов сок преди сън може да намали нивата на стреса и да увеличи нивата на мелатонин, който регулира съня. Освен това, черешите са богат източник на калий, който е необходим в лечението на високото кръвно налягане.

  • Облепихата, от своя страна, е изключително богат източник на витамин С, аскорбинова киселина, провитамин А, витамини B1, B2, PP и флавоноиди. Тя съдържа и много други полезни съставки, като органични киселини, етерично масло и Омега 7 мастни киселини. Облепихата има силно витаминизиращо и антиоксидантно действие и се използва широко както в храната, така и в козметиката.

Тя се препоръчва за хора с авитаминоза, отслабен имунитет, изгаряния, рани, язви по кожата и по лигавиците, язва на стомаха и дуоденална язва, заболявания на гърлото и хранопровода, кожни заболявания, атеросклероза, сърдечно-съдови заболявания, неврологични заболявания, чернодробни заболявания и намаляване на потентността при мъжете.

 

-10%
103,00 лв.
Промо

Комплекти

FLAVON PEAK FUTURE & FRUIT

323,00 лв.
Промо

Комплекти

FLAVON PEAK FUTURE & VEGGIE

323,00 лв.
Промо

Комплекти

FLAVON PEAK FRUIT & VEGGIE

323,00 лв.
Промо
Изчерпан

Комплекти

FLAVON Семеен пакет

323,00 лв.
Промо
323,00 лв.
Изчерпан
163,90 лв.
Изчерпан
59,00 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *