Защо новия продукт FLAVON RUBY?

FLAVON RUBY ФЛАВОН РУБИ

Ruby от Flavon е достоен представител на иконичното качество на Flavon, тъй като съставките му не само съдържат уникални активни вещества, но са богати на полифеноли и флавоноиди. Сред тях са:

Черна арония

Черна боровинка

Нар

Кисела череша

Череша

Морски зърнастец

За да отговорим на този въпрос, първо да разгледаме стуктурата на кръвта!

Определението за кръв е течност, която се движи през съдовете на кръвоносната система. При хората тя се състои от плазма (течната част от кръвта), кръвни клетки, като червените кръвни клетки (еритроцити), белите кръвни клетки (левкоцити) и клетъчни фрагменти, наречени кръвни плочици (тромбоцити).

  • Плазмата е основният компонент на кръвта, състои се предимно от вода, в която има белтъци, йони, хранителни вещества и отпадни продукти.
  • Червените кръвни клетки са отговорни за преноса на кислород и въглероден диоксид в тялото.
  • Тромбоцитите отговарят за съсирването на кръвта.
  • Белите кръвни клетки са част от имунната система и участват в имунния отговор.

Плодовете, в състава му, са известни със своята ефективност в борбата с настинки и вируси, а също така имат и редица други полезни свойства. Ето някои от тях:

Силно противовъзпалително действие: Облепихата, която е един от плодовете, има силни противовъзпалителни свойства.

Висока ефективност при простудни заболявания, алергии и астма: Плодовете могат да помогнат при облекчаването на симптомите на простудни заболявания, алергии и астма.

Влияние върху състоянието на костите, очите и мозъчната дейност: Плодовете могат да имат положително влияние върху здравето на костите, очите и мозъчната функция.

Подпомагане на възпалителните процеси и намаляване на нивата на стрес: Плодовете могат да помогнат в борбата с възпалителните процеси в организма и да намалят нивата на стрес.

Препоръчва се за всички възрасти: Плодовете са подходящи за хора от всички възрасти.

 

-20%
Изчерпан
59,00 лв. 47,20 лв.
  • Сокът от нар е изключително полезен, защото е източник на витамин B5, калий и натурални феноли като флавоноиди и елаготанини. Фитохимикалите, които се съдържат в нара, стимулират производството на серотонин, наречен и „хормонът на щастието“, който подобрява настроението ни. Те също така съдържат естроген, който помага за поддържане на костната маса и предотвратяване на остеопорозата.

Клиничните изследвания показват, че нарът съдържа вещества с висока антиоксидантна активност, които са благоприятни за здравето на сърцето и кръвоносните съдове. Тези вещества помагат да се намали нивото на „лошия“ холестерол и предотвратяват образуването на отлагания в кръвоносните съдове.

Биологично активните съставки в нара имат възпиращо действие върху растежа на рак в гърдата, простатата, дебелото черво, левкемията и други видове рак.

Доказано е, че една чаша сок от нар има по-силна антиоксидантна активност от чаша червено вино или зелен чай.

Освен това нарът има следните положителни ефекти върху здравето:

Намалява риска от няколко вида рак.

Предпазва от остеопороза и болестта на Алцхаймер.

Укрепва имунната система.

Запазва здравето на зъбите.

Забавя процеса на стареене.

Подобрява сърдечно-съдовата функция.

Подобрява еректилната функция и качеството на спермата.

Аронията, известна още като черна трънлива боровинка, е изключително полезно плодове с голямо количество растителни пигменти, които дават на плодовете техния черен цвят. Те съдържат предимно антоцианини, които са мощни антиоксиданти.

  • Аронията е изключително богата на антиоксиданти и има най-висока концентрация на антиоксиданти от всички плодове. Антиоксидантите имат важна роля в предпазването на клетките от вредните ефекти на окислителните процеси. Благодарение на високото съдържание на антиоксиданти, аронията е изключително ефективна в неутрализирането на вредните свободни радикали.

Освен това, аронията има следните ползи за здравето:

Поддържане на здравето на пикочните пътища: Аронията е известна също и със своите благоприятни ефекти върху здравето на пикочните пътища. Тя се използва за предотвратяване на инфекции в тези пътища, които често се причиняват от бактерията Ешерихия коли. Аронията е по-ефективна от боровинките в борбата с такива инфекции, тъй като съдържа по-висока доза хининова киселина, която има предпазно действие.

Подобряване на циркулацията на кръвта и здравето на сърцето: Аронията подобрява циркулацията на кръвта и прави кръвоносните съдове по-еластични и здрави. Това помага за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания. Аронията предотвратява образуването на вредни свободни радикали, които са причинителите на различни заболявания като диабет и сърдечно-съдови проблеми.

Подпомагане на детоксикацията на организма: Аронията съдържа феноли, които помагат за почистването на кръвта и тялото, премахването на токсини, намаляването на възпалението и подобряването на еластичността на кръвоносните съдове, предотвратявайки тяхното запушване.

Предотвратяване и контрол на диабета: Изследванията показват, че аронията може да помогне в предотвратяването и контролирането на диабета. Тя не повишава нивата на кръвната захар и може дори да ги намали. Затова аронията може да бъде полезна за хората, които искат да предотвратят развитието на диабет и да подобрят контрола на заболяването.

Противовъзпалителни и противовирусни свойства: Аронията е известна също и със своите противовъзпалителни и противовирусни свойства. Тя може да предпази от вирусни заболявания като грип и настинки, като стимулира имунната система. Изследванията показват, че аронията е много ефективна в борбата с възпаления, причинени от отделянето на хистамин и серотонин.

  • Вишните са богат източник на витамини и минерали, като витамин А, витамин С, манган, желязо, калций, магнезий и фолиева киселина. Те също така съдържат специално активно вещество, наречено мелатонин, което регулира цикъла на съня в човешкото тяло.

Вишните са богати на важни хранителни вещества, включително фитонутриенти, антиоксиданти и витамин C. Тези малки червени плодове помагат в предотвратяването на ракови заболявания, намаляването на възпалителни процеси и подобряването на работата на сърцето.

Червеният цвят на вишните се дължи на наличието на антоцианини, които са силни антиоксиданти. Антоцианините стимулират кръвообращението, предпазват нервните клетки и имат противоракови свойства.

Вишните съдържат и обилно количество от антиоксиданта витамин C, който е от съществено значение за силната имунна система. Той играе важна роля в синтезата на колаген и стимулира по-бързото заздравяване на рани.

Кверцетинът, който се съдържа във вишните, е един от най-мощните антиоксиданти. Той предпазва от окисление на „лошия“ холестерол (LDL) и спомага за предотвратяване на образуването на атеросклеротични плаки, които могат да доведат до сърдечен инфаркт и инсулт.

Благодарение на съдържанието на антоцианини и кверцетин, вишните имат силни противовъзпалителни свойства. Те могат да помогнат за облекчаване на симптомите на астма и други респираторни заболявания, както и да предоставят облекчение на хората, страдащи от подагра (болезнена форма на артрит).

Антиоксидантите, които се съдържат във вишните, помагат на мускулите да се възстановяват по-бързо след тренировка и ги предпазват от разрушаване.

Това са някои от ползите, които вишните могат да донесат за здравето ни.

  • Черешите са богати на витамини С, В и А, биофлавоноиди, елагова киселина, антоцианин и мелатонин. Тези съставки имат редица ползи за здравето, включително борбата с раковите клетки, превенция на сърдечни заболявания, облекчаване на артритни болки и главоболие, както и при фибромиалгия. Черешите също помагат за подобряване на физиологичните и менталните функции, като подпомагат производството на мелатонин.

Черешите имат положителен ефект в борбата с целулита и бръчките. Те съдържат високи нива на витамин С и цинк, които са важни за имунната система. Освен това, черешите са богати на фолиева киселина, полезна за здравето на сърцето и кръвоносната система, калций за костите и желязо за кръвта. Най-ценните съставки в черешите са растителните пигменти, наречени антоцианини, които укрепват съединителната тъкан и предотвратяват появата на бръчки.

Черешите могат да помогнат при облекчаването на симптомите на ревматизъм и подагра. Антоцианините, които се съдържат в черешите, са отговорни за тези ползи, тъй като намаляват нивата на пикочната киселина и лекуват възпаленията.

Те подобряват и процеса на храносмилане, благодарение на киселините и плодовата захар, които стимулират работата на стомаха, червата и панкреаса. Черешите са също диуретик, който облекчава работата на сърцето и активира черния дроб и бъбреците.

Черешите могат да намалят риска от развитие на ракови заболявания. В костилките на черешите се съдържа малко количество амигдалин, известно още като витамин B17 или леатрил, което се смята, че има положителен ефект върху намаляването на размера на туморите и предотвратява развитието на рака.

Черешите са известни също и със своето способност да облекчават болката. Антоцианините в черешите блокират възпалителните ензими и намаляват болката. Наистина, 20 череши се считат за 10 пъти по-ефективни срещу силната болка в сравнение с една таблетка аспирин.

Черешите също благоприятстват здравето на костите, тъй като са богат източник на бор, който в комбинация с калция и магнезия влияе положително върху здравето на костите.

Също така, черешите могат да бъдат полезни при отслабване, тъй като съдържат малко калории и нямат мазнини, но са богати на вода. Увеличеният прием на вода може да повиши енергията и да ускори метаболизма на организма.

Черешите имат и положителен ефект върху съня и кръвното налягане. Консумацията на черешов сок преди сън може да намали нивата на стреса и да увеличи нивата на мелатонин, който регулира съня. Освен това, черешите са богат източник на калий, който е необходим в лечението на високото кръвно налягане.

  • Облепихата, от своя страна, е изключително богат източник на витамин С, аскорбинова киселина, провитамин А, витамини B1, B2, PP и флавоноиди. Тя съдържа и много други полезни съставки, като органични киселини, етерично масло и Омега 7 мастни киселини. Облепихата има силно витаминизиращо и антиоксидантно действие и се използва широко както в храната, така и в козметиката.

Тя се препоръчва за хора с авитаминоза, отслабен имунитет, изгаряния, рани, язви по кожата и по лигавиците, язва на стомаха и дуоденална язва, заболявания на гърлото и хранопровода, кожни заболявания, атеросклероза, сърдечно-съдови заболявания, неврологични заболявания, чернодробни заболявания и намаляване на потентността при мъжете.

 

Изчерпан
103,50 лв.
Изчерпан

Комплекти

FLAVON PEAK FUTURE & FRUIT

289,00 лв.
Изчерпан

Комплекти

FLAVON PEAK FUTURE & VEGGIE

289,00 лв.
Изчерпан

Комплекти

FLAVON PEAK FRUIT & VEGGIE

289,00 лв.
Изчерпан

Комплекти

FLAVON Семеен пакет

289,00 лв.
Изчерпан
289,00 лв.
Изчерпан
163,90 лв.
-20%
Изчерпан
59,00 лв. 47,20 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *